![]()  | 
![]()  | 
    ![]()  | 
    ![]()  | 
HACCP 
Požární ochrana Bezpečnost práce Ostatní  | 
 
CO JE ZÁKLADEM HACCP ?
 
Základem systému kritických bodů je: 
Správná Výrobní Praxe:
 zabývá se všeobecnou kontrolou a výrobními postupy a zahrnuje: Správná Hygienická Praxe: zabývá se hygienickou kontrolou a výrobními postupy jako: „Správná hygienická praxe je součástí správné výrobní praxe a dohromady tvoří celek zahrnující postupy zaměřené na zabezpečení zdravotní nezávadnosti pokrmů." Principy správné výrobní a hygienické praxe jsou tedy základem a nejjednodušším odrazovým můstkem pro zavedení systému HACCP při výrobě pokrmů. Jejich uplatnění znamená důsledné dodržování popsaných technologických postupů, hygienických požadavků v dané výrobě, běžné ochranné dezinfekce, dezinsekce, 
deratizace a systematické školení pracovníků.
 
HACCP spolu s postupy správné hygienické a výrobní praxe tvoří základní prvky systému řízení včetně nástrojů a metod pro zajištění kvality a zdravotní nezávadnosti potravin. Zavedený postup správné hygienické praxe sleduje nezbytně nutné hygienické podmínky v průběhu celého výrobního řetězce potravin od primární produkce až k finálnímu výrobku.  | 
	
![]()  | 
    ![]()  | 
    ![]()  |